development research flevo rubber compound compounding compounds flevorubber
flevo rubber compound compounding compounds flevorubber

Ontwikkeling

Naast het optimaliseren van de zeer uitgebreide recepten portfolio en mengprocedures, behoort het ontwikkelen van volledig nieuwe recepten tot de kerncompetentie van het R&D team. In een creatieve, doch realistische en oplossingsgerichte sfeer en in directe communicatie met de diverse disciplines (techniek, commercie, productie) van onze klant, ontwikkelen we samen de mengsels van morgen. Hieronder vallen naast volledig nieuwe toepassingen, ook aangepaste of verscherpte normen op het gebied van eigenschappen of milieuproblematiek, maar ook evaluatie van nieuwe en alternatieve grondstoffen.

 

Uiteraard is het ook mogelijk ontwikkelingen en productie onder afspraken van geheimhouding te doen, met name in het geval van compounderen volgens specifieke samenstelling, waarbij de receptuur eigendom is en blijft van de klant. In onze ontwikkelingsprojecten streven we erna om de doorlooptijd van projecten zo kort mogelijk te houden.

Dit doen we door middel van goed begeleide proefleveringen, desgewenst met ondersteuning op locatie en gecontroleerde opschaling naar grotere volumes. Hierdoor realiseren we maatwerk met robuuste en probleemloos te verwerken mengsels. Hierbij worden vanzelfsprekend lage kosten en hoge efficiëntie nagestreefd en gebruik gemaakt van de meest recente ontwikkelingen op gebied van grondstoffen.

 

Naast onze moderne productietechnologie maken we hierbij gebruik van onze ruime ervaring en expertise op het gebied van rubbertechnologie, diepgaande kennis van polymeerwetenschap en chemie, zodat we snel, flexibel en onderbouwd kunnen reageren op veranderde behoeften in de rubberindustrie.

Optimalisatie

Bovendien werkt het team van experts aan het continu verbeteren van de produktie efficiëntie, mengprocedures en fine-tuning van onze mengselrecepten. Ook hierbij is het uitgangspunt de wens en eis van onze klanten, die op hun beurt geconfronteerd kunnen worden met veranderende normen en eisen. Zo kunnen we hierop flexibel inspelen, maar ook snel reageren op veranderingen in beschikbaarheid en samenstelling van grondstoffen.